KAKO ZARADITI NA CLIXSENS-u I NEOBUX-u

01.11.2014.

Ovdje ću pokušati objasniti suštinu ove "igre" i dati kratke upute koje će vam biti veoma korisne, naročito u samom početku.
Da najprije raščistimo jedno, ne ulažete ništa, niti jednog centa. Nekad kasnije, ako budete htjeli možete kupiti Premium članstvo, ali ako ne želite, ne morate uložiti ništa.

Sama igra se sastoji u slijedećem. Možete gledati reklame koje ne donose gotovo nikakvu zaradu, ali dobijate poene koji se mogu koristiti za produžavanje rentanog referala, ili ako ih skupite baš mnogo da kupite godišnje Golden članstvo na Neobuxu. Također, za svaku odgledanu reklamu dobijate 3 pokušaja da na AdPrize osvojite neku nagradu (u poenima, novcu ili također Golden članstvo. Dakle, radi svega nabrojanog gledajte reklame i klikćite na AdPrize.

Prava zarada je od mini job-ova.
Mini jobove radi firma Crowdflower, distribuira ih na Neobux i Clixsense. Dakle, trebate se registrovati na Neobux, Clixsense i kada krenete sa rješavanjem jobova, od vas će se tražiti da se registrujete na Crowdflower. Jedna registracija na Crowdflower vrijedi za oba sajta.

U početku morate proći kroz testnu fazu koja je jako dosadna i traje od 5-15 dana. Zarada je jako mala, dobijate malo zadataka, uz minornu, gotovo nikakvu zaradu. Ovdje je ključno kako ćete uraditi prvih 100 taskova.
Ako vam nakon 5 urađenih jobova i 100 taskova ukupan accuracy bude veći od 70% dobijate Level 1, ako je veći od 80% Level 2, a preko 85% Level 3. Naravno, svaki Level nosi veći broj zadataka odnosno veću mogućnost za zaradu.

Dakle, zaradićete onoliko koliko zadataka uradite.
Moj savjet je da u početku ne žurite, sami početak, prvih stotinjak taskova će vam u mnogome odrediti dalji put i brzinu zarade. Uz svaki zadatak imate uputstvo, polako ga pročitate. Ako niste sigurni da ćete proći, kliknete na “give up”. Izađete iz zadatka i ponovo uđete
(ne računa se da ste pogriješili). Svaki job traži određenu tačnost. Npr. ako vam u prvom jobu kažu da vam je potrebno da uradite 4 od 5, onog trenutka kada odete ispod 80% više nećete moći raditi taj job. Naravno, kasnije će se pojaviti novi jobovi, možda i istog naziva, ali s drugim ID brojem koji ćete opet moći igrati.

Dakle moja preporuka svima:
1. Svakako probajte. Ne košta vas ništa, nećete ništa uložiti. Dakle, ne možete ništa izgubiti osim vremena. Nekad sam znao satima igrati one igrice na fejsbuku. Više ih ne igram, rješavam mikrozadatke i još zarađujem. Ovo mi je postao hobi, moram reći unosan hobi.

2. Prvih 5-15 dana morate biti strpljivi. Biće jako malo zadataka, dok ne dobijete neki od Level-a. U ovoj fazi puno ljudi odustane, a šteta je, jer nisu ni vidjeli o čemu se zapravo radi. Prava igra počinje kad dobijete level 1, 2,3. Dakle, budite strpljivi isplatiće se.

3. Ovdje nećete zaraditi hiljade maraka, ali nešto hoćete. Od vas, vašeg rada i mojih savjeta i preporuka ovisi koliko.

4. Igrajte na 2 sajta, u poglavlju "strategija" sam objasnio zašto. Dakle, registrujete se na Neobux, Clixsense, Paypal (opcije su još Neteller, Payza, isplata čekom). Ako se odlučite na Paypal morat ćete verifikovat account za isplatu.
5. Igrajte uvijek s istog računara (ili dva). Clixsense dozvoljava samo jedan account iz domaćinstva pa igram samo ja, ali dozvoljava da se uloguješ gdje god da si. Neobux dozvoljava dva accounta u domaćinstvu, ali samo pod uslovom da svako igra sa svog racunara. Neobux dozvoljava korištenje maksimalno tri različita računara u 10 dana.

Jako važno:
Kad uradite task i dobijete poruku „thank you for your feedback“ ili nešto kao „uradili ste max broj taskova“, nemojte ići na Submit. Udarajte refresh nekoliko puta, jako često zna otvoriti još taskova.Ovo dobro zapamtite kao i savjet za "give up", dakle odustajanje od zadatka u slučaju kada niste sigurni das ste tačno odgovorili.

Šta još reći ... pokušajte. Ako imate vremena, ako ga trošite na igranje igrica, radije probajte nešto novo. Probajte zaraditi na internetu. Ovdje ne govorim o hiljadama ili o milionima, ali stotina ili par stotina US$ su itekako na dohvat ruke.
Jednostavno, kad mi je dosadno, umjesto igranja igrica rješavam mikrozadatke, vidite i sami da je to bolji izbor.


Copyright © mikrozadatak
All right reserved.




Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest

<< Arhiva >>