STRATEGIJA IGRANJA NA CLIXSENS-u I NEOBUX-u

30.09.2014.

Moja strategija zasniva se na rješavanju mikrozadataka na dva sajta. Ovo je ključ uspjeha, objasniću i zašto. Ja rješavam taskove na Neobuxu i Clixsense. U ovom postu posebno ću se osvrnuti prednosti svakog ponaosob, a sve u cilju maksimiziranja zarade.

NEOBUX
Taskovi vrijede oko 13% više nego na Clixsense. Na svaki zarađeni dolar od taskova imate bonus 12 centi (dakle 12%). Godišnje Golden članstvo košta 90$. Prilično je skupo i iz tog razloga ne razmišljam da ga uzmem. Na Neobuxu postoji opcija rentanja referala. Dobra strana je što i moja supruga može igrati na svom laptopu, dakle možete imati 2 account-a u jednom domaćinstvu, ali morate dobro paziti da svako igra samo sa svog računara.

CLIXSENSE
Dakle, taskovi vrijede manje nego na Neobuxu. Za obično članstvo bonus na urađene taskove je maksimalno 8%, a Premium članstvo 16% (obavezno instalirajte Addon). Da bi imali ove bonuse morate ispuniti određene uslove svaki dan (pogledati 7 reklama, 20 clixgrids, posjetiti jednu stranicu foruma i rješiti 10 taskova). Također, bez obzira na vrstu članstva, na svakih 50$ zarađenih od taskova dobićete 5$ bonusa (dakle još 10%). Godišnje premium članstvo košta 17$ i preporučio bih svakome da ga uzme čim zaradi te pare na Clixsense. Računica je jasna, svaki dan dobijate 4 reklame od po 1 cent (sa običnim članstvom dobijete jednu), dakle za godinu to je oko 14$ (uložili ste 17$) i plus što su vam bonusi veći za 8%. Loša strana je što dozvoljavaju samo jedan account u domaćinstvu.

Uporno ponavljam da je igranje na ova dva sajta sjajna strategija, a evo i zašto. Dakle, polazimo od pretpostavke da na Neobuxu nemate godišnje Golden članstvo. Košta 90$, omogućava da se renta više referala. Ali, ja ga nisam uzeo, polazimo od pretpostavke da ćete rješavati taskove, da nećete ništa ulagati.
Na Neobuxu taskovi vrijede više, i imate bonus od 12%. Ja na Clixsensu imam Premium članstvo, dakle bonus od 16% na svaki urađeni task. Neki taskovi vrijede isto na oba sajta (obično 3 centa). U tom slučaju ove taskove radite na Clixsensu. Da izračunamo na primjeru taska koji jednako vrijedi na oba sajta (3 centa):
- Neobux
3c + 0,36c (12%)=3,36c
- Clixsense
3c+0,24c (8%) + 0,3=3,54c za obično članstvo odnosno
3c+0,48c (16%) + 0,3=3,78c za Premium članstvo

Međutim u velikom broju slučajeva ovakav task na Neobuxu vrijedi barem jedan cent više. U tom slučaju, da izračunamo, 4c + 0,48c (12%)=4,48c.

Dakle, bez obzira na članstvo koje imate, zadatke koji vrijede jednako na oba sajta radite na Clixsense. U svakom drugom slučaju više ćete zaraditi ako taskove rješavate na Neobuxu.


Copyright © mikrozadatak
All right reserved.

Oznake: internet, zarada, mikro zadaci, neobux, clixsense, ptc, kliktanje, otvaranje reklama, zarada na internetu, paypal, garantovana isplata, bez ulaganja, crowdflower, rainforest